Fellépő Csoport

Itt az ideje a Specializációnak

Tanfolyam fellépőknek – a táncosokra szabva

Sok tapasztalatod van már a különböző stílusokban, színjátszásban, éneklésben, gimnasztikában. Vizsgákat is tettél már, sőt előadásokban is szerepeltél – mindent heti egy foglalkozásba belesűrítve.

Itt az ideje, hogy megtaláld az utad és szárnyalj!

Ez a tanfolyam megadja a lehetőséget arra, hogy kifejezetten azt tanulj, ami Téged valóban érdekel, amiben a legjobb vagy!

Ingyenes konzultáció

Mielőtt belekezdünk, tudnunk kell, hogy biztos vagy abban, hogy mit szeretnél, és mennyi időd van rá. Megnézünk néhány DVD-t, előadásokat különböző műfajokból, megbeszéljük, hogy mennyire szeretnéd elkötelezni magad, és, hogy mi az, amit meg kell tanulni a vizsgáig/előadásig. Átbeszéljük az érdeklődési köreidet és közösen felállítunk egy Személyre Szabott Oktatási Tervet, amely kifejezetten hozzád illeszkedik.

A választható táncstílusok

Választhatsz a sztepp, színpadi tánc, balett, freestyle/street/hip-hop, táncos gimnasztika és/vagy musical tánc (dráma, ének, tánc) közül. A foglalkozások lehetnek magánórák, vagy kiscsoportos órák. Természetesen mindez lehetséges anélkül is, hogy vizsgáznál, vagy előadásokban szerepelnél.

* lásd a műfaji leírásokat alább

Vizsgák

Az IDTA egy Ofqual által elismert szervezet. Ezek a vizsgák megjelennek a Qualification and Credit Framework-ön (QCF) az 1 – 5 szinten és pontokat adnak a következő műfajok: balett, sztepp, színpadi tánc, modern jazz és freestyle.

Musical Tánc és Táncos Gimnasztika területeken is lehetőség van vizsgákra, de ezek jelenleg nem akkreditáltak és nem adnak pontot.

A vizsgák megadják a lehetőséget arra, hogy egy célért dolgozzunk. Ezzel egyidejűleg bizonyíthatjuk és mérhetjük tudásunkat. A képesítések később hasznosak lesznek a táncos karrier építése során, de ha valaki más pályát választ, akkor is elismerik majd teljesítményét.

Előadások

A tanulók kifejezetten színpadra készülő koreográfiákat gyakorolnak be és részt kell venniük a főpróbákon is. A csapatmunka kulcsfontosságú ezen a téren.

Ha valakinek igazán szenvedélye a színpad, akkor itt az ideje, hogy belekóstoljon a jelmeztervezésbe, sminkelésbe, hajszobrászatba. segédkezhetnek fotózások alkalmával, a kisebb csoportokkal, vagy a backstage-ben. Sok, a való életben is jól hasznosítható képesség, sajátítható így el, egy nagyobb produkció részeként. A tanulók elhivatottságától, szabadidejétől és érdeklődési köreitől függően felállíthatunk egy show-tervet. Akár iskolákba szükséges munkatapasztalatnak.

Elvárások

Mindenkinek időben kell érkeznie az órára, hiszen a bemelegítés kihagyása sérüléseket vonhat maga után!
Összefogott hajjal, DCA egyenruhában és ékszerek nélkül szükséges megjelenni. A megfelelő megjelenés elengedhetetlen ezen a szinten. A korrekt viselet egyfelől jelenti a munka komolyan vételét, segíti a csapatszellem kialakulását és javítja a tanulási környezetet – és egyszerűen csak jó érzéssel tölt el! A tanároknak is segít, hiszen ha látják a táncosok testét, tudják a hibákat korrigálni.
Ezen felül szeretnénk, ha mindenki keményen dolgozna és a tőle telhető legtöbbet nyújtaná minden alkalommal. Fontos, hogy kedvesek legyünk egymással, és egy túlzott versenyszellemtől mentes környezetben érezzük jól magunkat.

Költségek

A tanfolyam díja függ attól, hogy magán vagy csoportos óráról van szó, az alkalmak hosszúságától, a vizsgáktól és még sok más tényezőtől. Ha elkészült a személyre szabott terv, akkor ki tudjuk számolni a költségeket és elküldjük a szülőknek, mielőtt még bármibe belefognánk.

Táncstílusok

Sztepp

Egy stílus cipőben: Ginger Rogers, A Negyvenkettedik utca és Fred Astaire egyaránt jól kifejezik miről is szól a sztepp.

Színpadi Tánc

Egy technikailag erős stílus, ami felkészíti a gyerekeket a színpadi jelenlétre, musicalekben való szereplésre. Sok rúgást és forgást tartalmaz, illetve karaktertáncokat a különböző musicalek stílusában.

Freestyle / Street

A legmenőbb mozdulatok a legnépszerűbb zenékre. Street, funky, hip-hop, lyrical, urban, break tánc mind e név alatt jönnek össze.

Musical Tánc

Dráma, ének és tánc, együtt egy musicalben. A hangsúly a drámán és az éneken van!

Táncos Gimnasztika

Nyújtás és erősítés, gimnasztikai elemek. Legfőképp talajmunka a matracokon. A tanult trükkök aztán tánccá állnak össze.