Vizsgák

Vizsgák és Tesztek a DCA-nél

Hogy mitől olyan remek a vizsgaidőszak a DCA-nél? A csillogó szemektől, a boldog és sugárzó mosolyoktól és a büszkeségtől! A gyerekek önbizalmának hatalmas lökést ad a sikerélmény és fantasztikus motivációt ad!

A vizsgabiztos az Egyesült Királyságból repül ide 2018. február 9-én, az International Dance Teachers’ Association (IDTA, http://idta.co.uk) képviseletében. Ez a következő hivatalos vizsganapunk.

Rosettes & Star dance rendszer a hobbi táncosoknak

A 3 évesnél idősebb gyerekek a Rosette rendszerbe léphetnek be, míg 8 éves kortól a Star Dance Awards teljesítésére van lehetőség.

12 díjat lehet összegyűjteni, minden kategóriában kettőt: balett modern jazz, táncos gimnasztika, nemzeti tánc, sztepp, színpadi tánc.

A diákok egy vizsganapon maximum 3 vizsgát tehetnek. A költsége 7.000 Ft / vizsga (+ 2.000 Ft a gyűjtő szalag vagy tábla)

Ez a vizsgarendszer arra szolgál, hogy azoknak a gyerekeknek is elérhető legyen, akik csak heti egy alkalommal táncolnak. A hangsúly az előadásmódon és a magabiztosságon van, nem a technikán.

Komolyabb vizsgarendszer az elkötelezettebb táncosoknak

Ha komolyan veszed a táncot, ez less a te utad! Szükség less egy tervre és magánórákra is. Sok gyakorlatot és táncrutint kell megtanulni, amelyet aztán majd a vizsgabiztos előtt kell előadni. A minősített vizsgák krediteket adnak. Két vizsgaszint van, mely nem akkreditált és felkészülésként lehet letenni: előkészítő és elemi szint. A vizsgadíjat 11.000 Ft-tól kezdődnek.

Az alábbi IDTA minősített vizsgákat elismeri az Ofqual és a DCELLS, valamint megjelennek a QCF táblázatában is.

Minősített vizsgák a DCA-nél: Balett, Sztepp, Modern Jazz, Színpadi Tánc, és Freestyle

Minősítés/Szint QCF Szint QCF Díj / Oklevél / Diploma QCF Kreditek
1 1 Díj 7
2 1 Díj 7
3 1 Díj 7
4 2 Díj 10
5 2 Díj 10
6 (csak balett) 3 Oklevél 13

A letett vizsgákat a következőképpen osztályozzák: Nem megfelelő, Megfelelt, Jeles és Kiváló.

Miért éri meg igazán?

Minden tánciskola köthető egy vizsgarendszerhez és tanmenetet követnek. A DCA az International Dance Teachers’ Association-höz (Tánctanárok Nemzetközi Szövetsége) tartozik, amely a világon a legnagyobb és a legszélesebb körben elismert.

A tanmeneteket egy bizottság hozza létre, melynek fő szempontja, hogy biztonságos legyen, a fiatal szervezeteknek megfelelő, ugyanakkor izgalmas és a lehető legfrissebb. A ranglétrán végiglépkedve akár tánctanári képesítés is szerezhető.

Csakis akkor engedjük a gyerekeket vizsgázni, ha biztosak vagyunk abban, hogy készen állnak a feladatra. A DCA eredményei magukért beszélnek: 100%-os a megfelelési arányunk és tanulóink a legkiválóbb eredményeket érik el.

Egyaránt lehetőség van a hobbi és a komolyabb szintű vizsgák választására is. Minden tanárunk az IDTA által képzett és folyamatos továbbképzésben vesz részt, hogy a lehető legfrissebb ismereteket adhassuk át a diákjainknak.

Bár szülőként azt gondolnánk, hogy ez egy stresszes folyamat, ez valójában nincs így. Nagyon izgalmas és semmi egyebet nem csinálnak, mint bemutatják azt, amit hétről-hétre gyakorolnak..

Milyen előnyökkel járnak a vizsgák?

Minél korábban elkezdik a gyerekek a vizsgákat, annál könnyebben fogják kezelni később a hasonló szituációkat. Megtanulják a felkészülés folyamatát, hogyan kezeljék a nyomást, és hogy ne idegeskedjenek. Három éves kortól lehet jelentkezni.

• Sokkal izgalmasabbak az órák, ha tudjuk, hogy miért dolgozunk, mit akarunk elérni.

• Az IDTA vizsgabiztosai kedvesek, tapasztaltak, és arra törekednek, hogy a lehető legjobbat hozzák ki a gyerekekből. A táncosok imádják az ilyen jellegű tapasztalatokat és alig várják az eredményeket. Nagyon pozitívan állunk hozzá a megmérettetésekhez, csakis a jó oldalát nézzük.

• Jelentkezni egy vizsgára és teljesíteni a követelményeket egy olyan csodálatos érzést kelt a gyerekekben. Dolgoztak valamiért, fejlődtek majd eredményeket értek el. Ez kielégítő számukra és egyben azt is jelenti, hogy a munkájuk nem volt hiába. Természetesen a jutalom sem marad el, hiszen a szülők előtt vehetik át az elismeréseket.

• A későbbiekben ezek az oklevelek az önéletrajzuk egy részét is képezhetik, mutatva elkötelezettségüket.

Mikor lehet feliratkozni? Legkésőbb Szeptember 30-án

Mennyibe kerül? 7.000 Ft / Rosette vagy Star Dance (egy alkalommal maximum három vizsga tehető). A minősített vizsgák költsége 11.000 Ft-tól kezdődik.

* A befizetett, de le nem tett vizsgák díjait sajnos nem áll módunkban visszatéríteni.